Beskrivning för "Stå inte kvar på perrongen"

Stå inte kvar på perrongen

Hoppas du haft en bra jul och nyårshelg. Själv har jag firat med familjen som vanligt enligt tradition.

En av alla saker som jag gillar är julmust, lussebulle och mjuk pepparkaka, gärna med lingon i. Som du förstår finns det en uppenbar nackdel, och det är att vågen visar ökande siffror så här nu i början på året.

För mycket Matts

Det påminner mig om att det för rätt många år sedan var alldeles för mycket av Matts. Så mycket så att kläderna inte satt snyggt och det var tungt att röra sig. Konditionen var under all kritik. Det får tillskrivas för mycket stillasittande och fel förhållande till mat.

Efter ett tag insåg jag att det inte gick att fortsätta på detta sätt. Som tur var så hade vi ett initiativ med Viktväktarna på arbetsplatsen som jag jobbade då. Förutom att det var nyttigt, så var det också roligt att tillsammans med mina arbetskamrater se progressen. Vi fick mer ork, vart gladare och kände oss mer tillfreds med oss själva.

Anders tvekade

Jag kommer ihåg en av mina arbetskamrater, låt oss kalla honom Anders. Han var också i stort behov av att förbättra sitt leverne. Men Anders tvekade. Han fortsatte att tveka trots att vi ville få med honom. Han visste inte om han hade tid, orkade, var intresserad tillräckligt och så vidare. Det fanns många saker som gjorde att han aldrig tog steget.

Anders valde att stå kvar på perrongen när tåget for.

13 kilo och ett år senare och med lätta steg uppför trapporna på jobbet, mötte jag Anders i konferensrummet. Det slog mig att medan jag och andra kollegor satsat på att förbättra vårt sätta att vara där vi rörde på oss och åt bättre, så hade inte Anders förbättrats i denna aspekt alls. Han var lika överviktig och man hörde på hans andning att det var tungt att röra sig.

Nytt år – nya möjligheter

Så här i början av ett nytt år så är det många av oss som ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Det är som att vi får en ny fräsch chans att åstadkomma förbättringar. Det gäller både privat och på arbetet. Det som inte fungerat så bra under förra året ska nu förbättras och vi ska bli bättre.

För din verksamhet så kan det nog vara så att det finns en lista på saker som du gärna skulle vilja ha på ett annat bättre sätt. Det vill till att då ta vara på chansen som finns att göra något åt det. Tveka inte att nu göra en plan för hur ni ska arbetat kontrollerat och fokuserat med ert förbättringsarbete.

Tveka inte

Gör inte som Anders, och bli stående på perrongen när tåget går. Låt 2022 bli ett år där du och ni på jobbet verkligen tog steget och förbättrade verksamheten. Släng ut alla de där sakerna som hela tiden stör och skapar irritation.

Gör något åt det, och gör det nu.

Skapa ett bättre värde för era kunder och låt pengarna räcka längre och skapa mer värde, samtidigt som ni har roligare.

Ångra dig inte 2023

Ett år går fort och det är lätt att stå där i början av 2023 och inse att det inte blev något av de drömmar som fanns om något som var bättre än det som varit under tidigare år.

Kanske du säger…

– Jag vet inte om vi har tid.

– Jag orkar inte.

– Det går inte att göra själv.

– Jag vet inte var jag ska börja, för det är så mycket…

Du är inte ensam

Jag förstår helt att det tar emot, för jag har varit där själv. Det jag vill att du ska förstå är att du är inte ensammen om att vilja förbättra verksamheten, för du har kollegor som vill det också. Inte alla bryr sig, men tillräckligt många för att du ska få ihop ett förbättringsinitiativ.

Och du är inte själv i att behöva uppfinna hur det ska gå till. Jag och mina kollegor finns här för att hjälpa dig.

Kontakta mig så kan vi pratas vid om hur en plan för ditt kommande förbättringsarbete skulle kunna se ut. Maila mig bara åter på detta e-brev så kan vi pratas vid när det passar. Helt utan förpliktelser från din sida.

Ta chansen nu och starta 2022 starkt och se framför dig att året har tagit dig och din verksamhet till en helt ny nivå.

Oavsett vilka mål du sätter, privat eller i verksamheten, för 2022 så önskar jag dig lycka till.

Hälsningar,

Matts