Beskrivning för "Ta ett steg tillbaka och lär dig något nytt (BV8)"

Ta ett steg tillbaka och lär dig något nytt (BV8)


Det är viktigt att du förstår att du faktiskt inte vet allt. Du kanske har sett teckningen med killen som kommer med en skottkärra och han äger den skottkärran, den har ett fyrkantigt hjul. Och han arbetar mycket, mycket hårt för att flytta tegelstenar eller stenar eller något annat.

Och vid sidan av vägen kommer en annan kille med ett runt hjul. Han talar med killen, den första med skottkärran, och säger: ”Kan jag visa dig något som jag tror att du skulle vinna på att ha den här?”

Och killen med skottkärran säger: ”Nej, nej, nej, nej, förlåt, jag har inte tid. Jag har arbete att göra.”

Och det är vad som händer många av oss i vårt dagliga arbete också. Vi har så mycket att göra, så vi har aldrig stannat upp och funderat på hur vi kan förbättra oss.

Och som affärsanalytiker arbetar vi med att förbättra företag, och många gånger stannar vi aldrig upp och reflekterar över vår egen kunskap. Vi ökar inte vår egen kunskap på ett sätt som hjälper oss. Vi hjälper organisationen att bli bättre, så det är viktigt att vi tar ett steg tillbaka och lär oss något nytt.

Och det kan vara så att du tittar på den här videon, så någonstans har du sagt till dig själv att det är viktigt att lyssna på någon annan och att hitta någon form av inspiration och information från någon annan. Och, och här är jag. Men det är viktigt att du också går en kurs, och det kan vara en onlinekurs eller ett seminarium. Gå till en konferens där man talar om affärsanalytiker, förbättringar eller business excellence.

Det är viktigt att du faktiskt tar dig den tiden och att du fokuserar på att förbättra dina färdigheter också, för om du kan förbättra dina färdigheter lite mer, om du kan bli lite bättre, kommer du att få tio gånger så mycket tillbaka av det du kan förbättra i verksamheten.

Om du kan hjälpa företaget att förbättra sig ytterligare, bara några procent mer än tidigare, kommer det att ge en enorm ekonomisk vinst. Jag vet naturligtvis inte eftersom jag inte känner till er verksamhet, men det är mycket.

Så det är en brytpunkt som gör att du lär dig mer, för om du lär dig mer kan du hjälpa fler och kanske lära dig mer för att tjäna mer, som de säger. Men det handlar om mer än om organisationen. Och i slutändan kan det även komma dig till godo som affärsanalytiker, eftersom du kommer att bli bättre sedd som affärsanalytiker eftersom du kommer att ha en bättre kunskap än alla andra i organisationen om hur du kan förbättra din verksamhet.

Dagens budskap är alltså att ta er tid, ta ett steg tillbaka, titta på era verksamheter och era projekt, jag skulle vilja säga i era verksamheter, och reflektera över dem. Reflektera över dina egna kunskaper och se till att du håller dig uppdaterad. Läs mer. Lämna en kommentar, gilla, prenumerera. Och om du vill ha mer material av det här slaget kan du gå till matts renstrom.com. Det är matts renstrom.com. Och låt oss nu forma vår verksamhet så att den blir utmärkt.