Beskrivning för "Toaletter klara för högstadiet!"

Toaletter klara för högstadiet!

Denna veckas post blir lite annorlunda då jag fokuserar på något utöver det vanliga. Eller så kanske det inte ligger så långt från varandra när man tänker efter…

Jag skriver, pratar och lär ut hur ni skall bli mer effektiva i din organisation samtidigt som ni skall kunna leverera ett ännu högre värde till era kunder. Jag pratar också gärna om hur viktigt det är med att ha en nöjd besättning ombord som skall leverera dessa fantastiska tjänster. Jag har en vision om en bättre morgondag där människor gör ett fantastiskt arbete och där de är uppskattade och respekterade för sin kunskap, samt att de känner sig stolta och glada av att arbeta. Jag ser en framtid där människor inte arbetar som slavar, eller arbetar och lever under förfärliga förhållanden.Jag är övertygad om att alla inte passar överallt, men att alla passar någonstans!

Mitt fokus för att bidra till den framtida bättre världen är att skriva och utbilda om de områden som jag gör, men jag gör det också genom att donera pengar till organisationer som endast fokuserar på att hjälpa och stödja barn. Min enkla tanke är så här: hjälper vi barn att få ett bättre liv idag och i morgon, så kommer de att växa upp och bli utbildade, trygga och kunniga vuxna. Det gör att framtiden kommer att bli bättre än gårdagen. De som var barn idag kan då fortsätta att hjälpa morgondagen barn också vidare i en ständigt uppåtgående spiral.

Likt principen om Kaizen som jag pratar om, där vi ständigt och löpande ska sträva efter att bli bättre, så tar arbetet med att skapa en bättre värld aldrig slut. Att hjälpa barn är ett sätt att snabba på progressen som jag ser det.

Jag har varit engagerad i två projekt under 2012 och 2013. Ett är att elektrifiera skolsalar i en skola i Mali. Det ger möjlighet att använda dessa längre tider, även när det är mörkt ute. Det har vart svårt att hålla utbildning i mörker och det är skadligt för ögonen att under en längre tid läsa i skenet av endast stearin- eller fotogenljus. Nu finns det möjlighet för barnen att lära sig även när det är mörkt ute, då solpaneler laddar upp batterier under dagen som kan se till att lågenergilampor lyser när det är mörk.


Det andra projekt, som slutfördes under sommaren, är att bygga en sanitetsanläggning i en högstadieskola i Togo. Skolan som består av mer än 900 elever har inte haft en sanitetsanläggning, vilket har inneburit att barnen och lärare varit tvungen att springa ut i skogen för att göra det de behövt göra. Det har varit speciellt besvärligt för flickor och ännu mer då de haft menstruation, vilket de ju får i den här åldern. Nu har skolan fått en sanitetsanläggning vilket gör att miljön kring skolan blir bättre och att antalet flickor som deltar i undervisningen ökar.

Jag hoppas verkligen att du stödjer mitt engagemang i att hjälpa behövande barn i världen. Du skall veta att av allt som du köper av mig; utbildningar, böcker och program, så tar jag direkt från intäkterna och investerar i utveckling för barn. Jag har ett mål på 10 % av intäkterna, vilket jag inte nått till ännu, men jag är på god väg. 🙂

Om du direkt vill stödja barnen så kan jag varm rekommendera Barnfonden. Jag valde Barnfonden för att de gav mig en möjlighet att medverka i ”egna” projekt. Det har varit mer tillfredsställande för mig, än att betala in pengar till en stor kassa för allmän hjälp.

Jag hoppas att du också kan engagera dig i min ochBarnfondens sak för bättre miljö och förutsättningar för barnen!

Dela gärna och kommentera.
För din och din verksamhets framgång!
Matts

 


Få gratis tillgång till vår digitala kunskapsbank

Du får fri tillgång till:

  • 7 specialrapporter med tips
  • 8 webinar-repriser
  • Checklistor m.m.

Få gratis tillgång till vår digitala kunskapsbank

Du får fri tillgång till:

  • 7 specialrapporter med tips
  • 8 webinar-repriser
  • Checklistor m.m.